Ondřej Kubů a jarní sezóna 10. května 2024 Jaro je v plném proudu a menu se proměňuje. Je víc zelené, svěží a čerstvé. Bez čeho si nedokáže jaro představit mladý kuchař Ondřej Kubů? A připravil si pro nás i jeden jarní recept.
Přivážíme moře až k vám domů, říká šéf Czech Mussels Festivalu Pierre v exkluzivním rozhovoru 22. března 2024 Že se z Prague Mussel Weeku stal Czech Mussel Week, jsme vás už informovaly, šéf akce se ovšem osvědčil. Proto přinášíme rozhovor s Pierre-Manuelem Boelsem, CEO společnosti HOPI CEE Fish HUB, jenž festival pořádá. Ptali jsme se ho samozřejmě na radosti i strasti organizace podobné gourmet akce, jaký vztah mají Češi s mořskými plody a podělil se s námi i o svůj oblíbený recept!
V dobrém cocktail baru by vám měl být barman schopný drink upravit tak, aby vám chutnal, říká Benedikt Houda z pražského Monkey Baru 22. března 2024 Otevíráme dveře tajemného světa mixologie s Benediktem Houdou, šéfbarmanem pražského The MonkeyBaru. Od jeho barmanských začátků v brněnských kavárnách až po inspiraci z exotických cest. Benedikt nám odhalÍ, co dělá z The MonkeyBaru unikátní zážitek a proč české pivo a bramborák může být nejlepší kombinací. Vstupte s námi do světa koktejlů, zážitků a vášně pro mixologii.
„Tak synku, teď se budeš starat ty,“ vyslechl si Petr Pašek, současný majitel smíchovského hostince U váhy, a tak se stará 22. března 2024 Kolikrát jste procházeli nebo projížděli Smíchovem? A vsadím se, že jste si malého nenápadného domečku zasunutého mezi větší domy, mezi jehož hosty svého času patřily i smíchovské prostitutky, vůbec nevšimli. A je to škoda, protože tady se psala historie. A tu novodobou píšou Andělka a Petr Paškovi, za kterými jsem si vyrazila popovídat přímo k nim do Hostince U Váhy!
Švýcarsko je krásná země, ale doma je doma, říká mladý kuchař Ondřej Kubů po návratu ze stáže 22. března 2024 O tomhle kuchaři jste už určitě slyšeli a rozhodně ještě uslyšíte. Ondřej Kubů zvítězil v soutěži KU Young Chef a nedávno se vrátil z týdenní stáže v jedné z nejprestižnějších gastro škol EHL ve Švýcarsku. Zavařil si také na Swiss Michelin Gala Dinner!
Za oponou kulinářské olympiády: Jak český juniorský tým vařil cestu k úspěchu 11. března 2024 A máme tady další podrobnosti ze zákulisí kulinářské olympiády (IKA/Culinary Olympics), kde naši čeští junioři zářili. O jejich cestě za dvěmi stříbrnými medailemi jsme už psaly. Tentokrát jsme se zaměřily na zážitky a postřehy Ondřeje Kubů, jednoho z členů českého juniorského týmu, a na to, co všechno se za brilantními výsledky skrývá.
Josef Kolařík: Příběh šéfkuchaře, který přivezl autentickou paellu do centra Prahy 31. ledna 2024 V našem dnešním exkluzivním rozhovoru se seznámíme s Josefem Kolaříkem, známým šéfkuchařem z Papasbaru, který je mistrem v přípravě autentické španělské paelly. Josef Kolařík není jen další kuchař - je to reprezentant České republiky v prestižním Paella World Cupu a jeho dovednosti v kuchyni jsou více než uznávané. Jeho paella není jen jídlem, je to umělecké dílo, které oslavuje španělskou…
Rozhovor s Tomášem Kalinou, kuchařem, který do Prahy pravidelně vozí michelinské šéfkuchaře 30. listopadu 2023 Tomáš Kalina je aktuálně létající kuchař, který letos do Prahy přivezl 6 michelinských šéfkuchařů z celého světa. Na jeho gastronomické konferenci v divadle Hybernia - Symposium Culinary Prague 2023 jste tak mohli sledovat dokonalý kuchařský koncert jedno, dvou, tříhvězdičkových mistrů. I my Rej DILKY jsme tam byly a plni dojmů jsme Tomáše vyzpovídaly. Připravte si něco dobrého k jídlu, nalijte…
"Beru festival jako velkou výzvu, nesmím návštěvníky zklamat," říká Mirka Kverková, organizátorka Whisky Life! Prague 30. října 2023 Whisky Life! Prague už ťuká na dveře i na whiskovky. A tak jsme vyzpovídali organizátorku festivalu Mirku Kverkovou. Ta je sice v roli festivalového organizátora nováčkem, ve světě whisky ale zkušenou matadorkou, a to nejen ve své Whiskerii. O festivalu už jsme psaly, Mirka byla pro změnu hostem našeho #GASTROTALKu, nyní vám ale nabízíme spojení obojího v následujícím rozhovoru.
Ondřej Kubů: Cesta mladého šéfkuchaře k vítězství v soutěži KU Young Chef #chefok 21. července 2023 Ondřej Kubů, mladý kuchař, který nedávno zazářil vítězstvím soutěži KU Young Chef, nám poodhalí taje svého kulinářského umění. Nenechte si ujít tento exkluzivní rozhovor, kde si povídáme s jedním z nejtalentovanějších kuchařů mladé generace.