Co se děje
Článek

#tourgastro 3 - oběd na lodi, veggie burger a restaurace v obchoďáku

#tourgastro je celoroční seriál, který vás provede po pražských gastro podnicích. Ve třetím díle se podíváme do Botelu Albatros, restaurace The PUB Praha 11 a do Kolkovny DOCK.

Jako první vedou naše kroky do obchodního centra na Chodově, kde už nějaký ten pátek bydlí i restaurace The PUB Praha 11. Od samého začátku si kladu otázku, zda pro takový podnik je umístění v obchodním centru výhodnou, nebo naopak překážkou. 

Co myslíte vy? (napište mi na radkavokurkova@prazskejrej.cz)

Do podniku přijíždíme v čase obědů. Stálý lístek tak necháme ležet na stole a vybíráme z polední nabídky. Ceny jsou od 119 Kč do 159 Kč. 

‚‚Víte co, doneste nám to všechno."  (3 hlavní chody, 1 polévka) Když testovat, tak pořádně. 

polední nabídka The PUB Praha 11: Flank steak s opečeným bramborem a hříbkovou omáčkou 159 Kč

polední nabídka The PUB Praha 11: Zapečené šunkofleky s uzeným masem, nakládaná okurka 119 Kč

Na jídlo jsme prakticky nečekaly, na obědový nápor tady jsou zvyklí. Pokud máte omezený čas, sem můžete zajít - stíháte. Co se týče kvality jídla, poměr cena výkon je zde v pořádku. Najíte se dobře. 

Protože nás dnes ještě čeká oběd na lodi a návštěva Kolkovny, nedojídáme a necháme si jídlo zabalit s sebou. Mimochodem, to můžete vy také.

Vyšlo nám počasí, Botel Albatros nás vítá svou rozlehlou terasou s nejkrásnějším výhledem na Pražský hrad. 

Řeknete si botel, to bude jen o ubytování. Chyba lávky přátelé, uvnitř je nádherná restaurace a gastronomie na úrovni, kterou byste nečekali. 

Koukněte do videa z livestreamu, které vám přiblíží neobjevený poklad v samém centru Prahy. 

Čas strávený v Botelu Albatros nám zpříjemnil, krom skvělého jídla, i rozhovor se spolumajitelkou Jitkou. 

‚‚Jitko, proč by k vám hosté měli přijít?"

‚‚Jsem opravdu pyšná na naši kuchyni, trvalo mi celkem dlouho, než jsem našla šikovného, rozumného kuchaře, který oboru rozumí a dělá ho s láskou. Takže určitě přijďte ochutnat delikatesy, které pro vás připravujeme. Otevřeno máme každý den. Samozřejmě i naše terasa je velké lákadlo. Letní posezení s drinkem na palubě nemá chybu. Ráda bych zdůraznila, že jsme stojící loď a jsme tu pro vás 365 dní v roce."

‚‚Podařilo se vám personál udržet i přes dobu uzavření podniku?"

‚‚Ano, zaměstnanců si u nás vážíme a udělali jsme všechno proto, abychom nemuseli propouštět."

‚‚Teď trošku zákeřná otázka. Proč by k vám hosté přijít neměli?"

‚‚Takový důvod není. (směje se) Pokud máte rádi šrumec a takovou tu rychlou atmosféru, tak v běžný den to pro vás u nás nebude. Na naší palubě je spíše klid, máte své soukromí a můžete u nás relaxovat, ideální místo například i pro obchodní jednání. To samozřejmě nepočítám, když je u nás nějaká akce, koncert aj., které pro vás na léto připravujeme, to je pak šrumec i u nás."

A už se to nese.

‚‚Dobrou chuť!"

Mám uchylku, kterou kuchaři nesnáší a já je chápu. Už jsem vám o ní asi psala. U burgerů nejím bulku. Takže kuchaři připraví těsto dle svého, mnoha lety prověřeného receptu, upečou dokřupava, naskládají do ní všechny ingredience a. A Radka ji dá pryč. Stejně tak tomu bylo i v Botelu. Bulky si dělají vlastní, dle mnoha lety.......to už znáte.  Ale abych nebyla zase za úplného ignoranta vždy ji ochutnám. To musím, abych mohla plnohodnotně hodnotit a zapisovat na náš burgerbarometr. Brzo vám jej představíme. #burgerbarometr

Den se nám přehoupl do té hezčí poloviny, chtělo by to všechny ty delikatesy spláchnout skvělým pivem. Kolkovna DOCK myslím bude dobrou volbou. Ani byste netušili, že mají s Botelem Albatros něco společného. Do Kolkovny DOCK můžete přijet na lodi. Nejdřív jsem si, když mi to provozní Tomáš říkal, myslela, že si dělá srandu, ale ne. Je to tak. Byla jsem svědkem, jak přijela parta na lodi, zaparkovala vedle podniku a hurá na jídlo. 

‚‚Tome, načepuj nám jedno zdravotní, tankový, máme žízeň." 

Na zdraví z Kolkovny DOCK

Asi by se mnou Romča, naše fotografka, nemluvila, kdybychom si za celý den nedaly alespoň jedno vege jídlo. Trošku překvapivě tady na jídelním lísku mají VEGGIE burger. Na to se teda podíváme. Já jsem pravý opak Romany, maso miluji a nemám ráda, když se párku říká párek a není v něm maso (třeba z Kosteleckých uzenin, že ano:)). No, to jsem trošku odbočila. 

Veggie burger z Kolkovny DOCK - fazolový burger v máslové briošce se sýrem halloumi, římským salátem, rajčaty a pikantní majonézou

Vzhledově vypadá lákavě, Romana, testerka vege jídel, dává palec nahoru, i když porce je nad její síly. 

Protože jsme tu byly před 17:00, nemohly jsme ochutnat sezónní speciality, které připravují denně čerstvé a podávají je až v odpoledních hodinách. Aktuálně jsou na jídelním lístku:

  • Pečená kachna - 1/2 pečené kachny, houskové knedlíky a bramborový drbák, bílé a červené zelí
  • Pečené vepřové koleno - s křenem, hořčicí, kysaným zelím a zeleninovou oblohou

Inu nedá se nic dělat, vybrala jsem si hovězí žebro. Mňam. Čepovaná plzeň k němu jen zasyčela. 

Až o víkendu nebudete vědět, kam s rodinou a neposednými dětmi, vezměte kola, či jiná vozítka, vyjeďte na stezku, která tudy vede a nezapomeňte tady přibrzdit. Spojíte příjemný s lahodným. 

Brzo na čtenou.

Vaše Radka

šéfredaktorka

Kolkovna DOCK - Hovězí žebro na černém pivu

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také