Co se děje
na Moravě jinde všude

Rozhovor s Davidem Trubkou nejen o Prémiových nožích

Co potřebuje kuchař kromě kvalitních surovin? Přece nůž, a ne jen tak ledajaký. Především ostrý a kvalitní. A právě tyto podstatné požadavky na nože jsou schopny splnit Prémiové nože. "Mít rád chladnou krásu nožů je zkrátka moje diagnóza a dalších stejně smýšlejících jedinců, kteří jak se říká bez nože v kapse nedají ani ránu" říká David Trubka, majitel Prémiových nožů. A co dalšího nám na sebe…
Článek

Ostré nože v prémiové kvalitě

Co vás dokáže v kuchyni rozpálit, když už se konečně odhodláte neobjednávat si jídlo domů ale uvařit? Hádka s partnerem na téma "zase nejsou ostré nože"? A víte, že říznutí do prstu tupým nožem bolí víc než říznutí ostrým nožem? Ironie osudu. Co udělat předtím než si zase objednáte domů pizzu?
Článek

Láska prochází žaludkem, oslavte Valentýna gastronomickým zážitkem, který vás vystřelí do nebes

Svátek svatého Valentýna lidi v České republice odpradávna rozděluje na dva tábory. Na ty, kteří jej slaví a nedají na něj dopustit a na ty, kteří jej považují za americký nesmyslný svátek. Jak to ale s tímto svátkem je doopravdy? Pokud patříte do první skupiny, máme pro vás nápad. Co takhle svou lásku oslavit jedinečným gastro zážitkem?
Článek

Kde uspořádat firemní večírek, oslavu či párty?

Najít vhodný prostor pro oslavu narozenin, společenskou událost či firemní večírek je někdy pěkně náročné. Přinášíme vám velký přehled toho, kde firemní večírek, oslavu, teambulding či párty můžete uspořádat. Najděte ten nejvhodnější podnik právě pro vás.
Článek

Nejdůležitější jídlo dne: Jak šel čas se snídaní a jak vypadá dnes

Dlouho se o snídani mluvilo jako o nejdůležitějším jídle, dnes ale některé výživové směry její závažnost vyvrací. Jak to tedy je?
Článek

Kam na zvěřinové hody?

Na zvěřinových specialitách si někde můžete pochutnat sice během celého roku, ale právě teď je nejlepší čas. Kam můžete zajít na zvěřinové hody?
Článek

Karvinský pivovar pokračuje v tradici

Nakládaný hermelín, škvarková pomazánka, tvarůžky v bramboráku a sýrové speciality. To je ta pravá česká klasika k pivu. Co víc si přát? Pak už snad jen to pivo. A jak jinak než Larische z Karvinského pivovaru.
Článek

Rozhovor s Jiřím Smetanou nejen o pivním podnikání

Nedávno jsme se vydali "na jedno" do pivovaru Červený Vlk na Boží Dar, kde si dva dlouholetí spolupracovníci a především kamarádi splnili sen. Jednoho z nich se nám podařilo trochu vyzpovídat. Jiří Smetana se s námi podělil nejen o to, jak se svým kamarádem Stanislavem Roháčkem otevřeli pivovar pár dní před prvním lockdownem. Může podnikání dvou kamarádů fungovat? A proč pivovar nese název …
Článek

Pivní detoxikace může být účinnější než očistný jídelníček

Jak se vyznat ve změti protichůdných návodů na očistu vašeho těla poradí náš článek
Článek

Kde letos oslavíte Silvestr a přivítáte nový rok?

Patříte snad k těm, kteří si stěžují na hluk petard, rachejtlí, ohňostrojů, řvoucích davů a hlasité hudby? A nebo si ten jeden den v roce chcete naplno užít a přivítat nový rok s tou parádou, která k tomu už prostě tradičně patří, i když s vámi pak sousedé týden nepromluví? Zábava s přáteli, popíjení drinků, odpočítávání před půlnocí, wow momenty při pohledu na ohňostroje různých barev, a vítání…
Článek