Co se děje
na Moravě jinde všude

FOOD FESTIVALY V ČR - Co se chystá a na co se můžete těšit

Co se kde chystá a co si určitě nenechat ujít se dozvíte v našem článku. Události pro milovníky dobrého jídla, foodfestivalů a gastro akcí na jednom místě.
Článek

Tatarák a jeho příběh

Víte, odkud se vzal název “tatarák” neboli tatarský biftek”? Většina tento pokrm, který má své nadšence i zapřisáhlé odpůrce, spojuje s půvabnou pohádkou o divokých nájezdnících z kmene tatarů, kteří ukládali syrové maso pod sedla koní. Při jízdě se pak maso prosolilo potem zvířat i samotných i jezdců, následně okořenilo a zkonzumovalo. Pokud jste této historce věřili, zklameme vás.
Článek

Naučte se jednou provždy správné názvy kávy - pikolo neexistuje + spousta tipů, kam na super kávu zajít

Espresso, cappuccino, turek, a jak je to s tím pikolem, piccolem, picolem?
Článek

Aero rozšiřuje polední nabídku o lowcarb jídlo

Low carb stravování se pomalu ale jistě stává životním stylem mnoha lidi. Tomuto trendu se rozhodli jít naproti i v ostravské restauraci Aero a zařadili nízkosacharidová jídla do běžné nabídky. Přijďte ochutnat, jaká jídla jde vykouzlit s minimem cukrů a sacharidů. Každý den v jejich nabídce najdete jeden takový oběd. 
Článek

Grilovačky ve Vagónu

Co byste řekli na grilované dobroty, prakticky kdykoliv na ně dostanete chuť? Ve frýdecko-místeckém Vagón café baru vám to rádi splní. Za hezkého počasí se totiž grilovačky dočkáte 7 dní v týdnu vždy od 17 hodin.
Článek

Nejdůležitější jídlo dne: Jak šel čas se snídaní a jak vypadá dnes

Dlouho se o snídani mluvilo jako o nejdůležitějším jídle, dnes ale některé výživové směry její závažnost vyvrací. Jak to tedy je?
Článek

#GASTROTALK - povídání o gastru s lidmi z gastra, host David Trubka

"Udělám jeden projekt a pak zase potřebuju hledat něco nového," říká David Trubka, bývalý kuchař a cukrář, aktuálně majitel firmy Prémiové nože. David byl dalším hostem pořadu #GASTROTALK.
Článek

Degustační večer se zámeckým sládkem v Ostravě

Pivovar a Zámek Zábřeh vás zvou na pětichodové degustační menu s pivním doprovodem a komentovanou prohlídkou pivovaru. Těšit se můžete na vybrané pochoutky. Rezervace předem nutná.
Článek

Kde uspořádat firemní večírek, oslavu či párty?

Najít vhodný prostor pro oslavu narozenin, společenskou událost či firemní večírek je někdy pěkně náročné. Přinášíme vám velký přehled toho, kde firemní večírek, oslavu, teambulding či párty můžete uspořádat. Najděte ten nejvhodnější podnik právě pro vás.
Článek

Rostoo, rosteš, rosteme

Všichni rodiče chtějí pro své dítě to nejlepší. O to víc, když se jedná o příkrmy těch nejmenších. Co ale dělat, pokud nejste s nabídkou na trhu spokojení? Buď můžete začít vařit příkrmy doma přesně podle vašich představ, anebo můžete začít takové příkrmy vyrábět i pro ostatní. Podobně jako zakladatelka firmy Rostoo Anna Voldřichová. Tu jsme vyzpovídali a zjistili, jak celý projekt začal, čím se…
Článek