Co se děje
Článek

Kam na zabijačkové hody?

Jestli jste se zabijačky už někdy účastnili, tak jistě víte, že je to velká událost. Dříve se dělaly zabijačky za účelem zisku masa pro výživu domácnosti, a je to tak stále, nebo se něco změnilo? Jak vlastně vypadá "dnešní" zabijačka?

Vepřové hody neboli zabijačka

Pro dnešní generaci je to už především společenská událost, příležitost setkat se s rodinou a přáteli. Zabijačka je sice náročná tradice ale stmeluje lidi, a možná právě proto se stala tak oblíbenou a to zejména před Vánoci nebo v období Masopustu.

Máte chuť na jelita, jitrnice, tlačenku, ovar, prdelačku nebo tradiční zabijačkový gulášek?

Víme, kam na vepřové hody zajít. 

Zabijačka v Turnovských pivnicích

Máme dobrou zprávu, zabijačková sezóna ještě nekončí. Vyberte si vaši oblíbenou Turnovskou pivnici a vyrazte za zabijačkovými dobrotami. 

Co?

Předkrmy:

  • Tlačenka s cibulí a octem, chléb
  • Škvarková pomazánka na našem chlebu

Hlavní jídla:

  • Zabíjačkový guláš, bramboráčky, křen, cibule
  • Jaternice s kysaným zelím a mačkaným bramborem
  • Kroupové jelito s kysaným zelím a mačkaným bramborem
  • Jelítkový a jaternicový pečený prejt, staročeská lepenice
  • Vepřová játra na roštu, hranolky, tatarka

Kdy a kde?

22. –⁠ 28. března 2023, Turnovská pivnice Churchill, Turnovská pivnice Vršovice, Turnovská pivnice Waltrovka

25. –⁠ 29. března 2023, Turnovská pivnice Brumlovka

Tradiční zabijačka v Mattesu

Je tam spousta vepřového masa, je to tradiční a od 16 hodin hraje živá hudba, co je to? Ano, správně, zabijačka v Mattesu.

Kdy a kde?

23. března 2024, Mattes Restaurace


Uplynulé akce:

Zabijačka v pivovaru Plzeňský Prazdroj 2024

Zavítejte do prostor pivovaru, kde se koná tradiční zabijačková veselice na nádvoří. Čeká vás den plný vynikajícího jídla, nápojů a zábavy.

Co všechno vás čeká?

  • Zabijačkové pochoutky od Třemošenských uzenin zaručují kulinární zážitek.
  • Čerstvě načepované pivo přímo z pivovaru – to pravé pití k dobrému jídlu.
  • Živá hudba, která dodá akci tu správnou atmosféru.
  • Předvádění umění řezníků, jako je plnění jitrnic a jelítek nebo výroba tlačenky, což přidá na autentičnosti celé akce.

Kdy a kde?

09.03.2024, Plzeňský Prazdroj

Malostranská zabijačka

Zavítejte na zahrádku restaurace St. Martin a vychutnejte si široký výběr zabijačkových specialit v útulné atmosféře malostranského dvorku. Ať už dáváte přednost pivu nebo vínku, čeká na vás pestrá paleta chutí od jitrnic, jelítek, ovaru, guláše, přes tlačenku až po škvarky, paštiku a buchty. Přijďte si pochutnat a užít si příjemné chvíle, a nezapomeňte, že platba je možná pouze v hotovosti. 

Kdy a kde?

9. března 2024, St. Martin

Zabijačka v Restu

Tradiční zabijačka pod vedením šéfkuchaře Honzy Váchy proběhne 3. března 2024 od 10:00 do 21:00 na zahrádce v Restu. A bude tu všechno, co k zabijačce patří: jelita, jitrnice, tlačenka, prejt, ovar, guláš, uzený bůček a mnoho dalšího... K tomu pivo, víno a živá hudba.

Celodenní zabijačka v Pivnici Obecní dům

Kdy: 24. 2. 2024

Cena: 749 Kč (neomezená konzumace zabijačkových specialit)

Navíc: velké pivo za 78 Kč, harmonikář a tombola

Zabijačka ve Folklore Garden

K zimnímu období patří neodmyslitelně tradiční zabijačkové hody. Přijďte si do Folklore Garden o víkendu 23.-24. února 2024 pochutnat na čtyřchodovém menu, kde nebudou chybět jitrnice a jelita. Kulinářský zážitek samozřejmě perfektně doplní folklorní program v podání muzikantů a tanečníků v krásných krojích.

Cena je 900 Kč/os. a zahrnuje 2,5h folklorní show, neomezenou konzumaci nápojů, vynikající 4chodovou večeři a chybět nebude ani sladká tečka v podání domácího jablečného štrůdlu. Rezervace nutná předem prostřednictvím emailu info@folkloregarden.cz nebo telefonu +420 724 334 340.

Španělsko-česká zabijačka v Papas baru

Od 19. do 24. února 2024 se můžete těšit na česko-španělskou zabijačku. “Na vašu počesť zme aj svině pobili…klobásky budú,” vzkazují z Papas baru. 

Zabijačka v Restauraci Admira

I na Praze 8 se budou konzumovat zabijačkové dobroty. Konkrétně v Restauraci Admira. Na co se můžete těšit?

Nabídka:

  • Zabijačková polévka “Prdelačka”, 30 Kč, 0,33l
  • Bílá polévka s domácími nudlemi “Ovarová”, 30 Kč, 0,33l
  • Ovarové koleno, hořčice, křen, 27 Kč, 100g
  • Ovar z hlavy, hořčice, křen, 27 Kč, 100g
  • Pečené kolínko, hořčice, křen, 32 Kč, 100g
  • Jitrnička, 18 Kč, 100g
  • Jelítka kroupová, 18 Kč, 100g
  • Jelítka žemlová, tzv “žemlák”, 18 Kč, 100g
  • Světlý nebo tmavý prejt, 18 Kč, 100g
  • Sulc s cibulkou, 18 Kč, 100g
  • Světlá tlačenka, 28 Kč, 100g
  • Zabijačkový guláš, 89 Kč, 200g
  • Škvarky, 50 Kč, 200g
  • Škvarky se sádlem, 42 Kč, 200g
  • Naše škvarková pomazánka, 44 Kč, 200g
  • Zabíjačková paštika hrubá se zeleným pepřem, 56 Kč, 200g
  • Vejmrda, 30 Kč, 100g
  • Okurky kvašené, 8 Kč, 1ks
  • Vrabci, dušené zelí, knedlík, 99 Kč, 200g
  • Prejt, kysané zelí, brambor, 89 Kč, 200g
  • Jitrnice nebo jelítko, kysané zelí, brambor, 89 Kč, 200g
  • Zabíjačkový talíř (jitrnice, jelítko, kysané zelí, brambor), 109 Kč, 200g
  • Smažená kotletka se salátem nebo brambůrkem, 119 Kč, 200g

Kdy: startuje se v pátek 23.2.2024 od 12:30

Zabijačkové hody s harmonikou ve Spojovně

Dvoudenní zabijačkové hody ve Spojovně startují už v sobotu 24.2. v 10:30. Přijďte ocenit práci mistrů řezníků. Prodej delikates začíná od 11 hodin.

  • zabijačková polévka (prdelačka)
  • ovárek
  • jitrnice, jelítka
  • zabijačkový gulášek
  • zabijačkové klobásky čerstvě vytažené z naší udírny a posvícenský koláč.

V restauraci si kromě stálé nabídky budete moct objednat:

  • světlá i tmavá tlačenka
  • škvarková pomazánka
  • řízečky z kýty na sádle smažené s bramborovým salátem
  • uzené koleno na černém pivu
  • vepřové výpečky se zelím a chlupatými knedlíky
  • zabijačkový talíř (jitrnice, jelítko a ovar).

Celou akci bude doprovázet harmonikář pan Dosoudil. Jako obvykle bude možné zakoupit si výslužkové zavakuované balíčky s jitrničkou, jelítkem tlačenkami a škvařeným sádlem. V neděli se budou zabijačkové speciality podávat pouze uvnitř restaurace.

Zabijačkové hody v Bar-B-Q Restaurace by Bejk Buu

Panáčka pálenky, jelítko, jitrničku a šnyt Plzně? Tak přesně toto vás u nás čeká v únoru v Modřanech.  Přijďte na zabijačkové delikatesy.

Menu:

  • Prdelačka
  • Rozpečená jitrnice, nebo jelito brambor a kysané zelí
  • Zabijačkový guláš, bramborák se škvarkami
  • Hruškovice Williams Pircher s hruškou
  • Čepovaná Plzeň

Kdy a kde?

od 10. do 18. února 2024, Bar-B-Q Restaurace by Bejk Buu

Turnovské zabijačkové hody v Turnovské pivnici na Brumlovce!

Ochutnejte od úterý 6.2 do pátku 9.2 vždy od 15:00 do 21:00 práci mistra řezníka z Turnova a šéfkuchaře z Brumlovky! 

Připravili si pro vás:

  • Poctivou prdelačku
  • Jitrnice s hořčicí, vejmrdou a naším chlebem
  • Jitrnicový a jelítkový prejt s dušeným kyselým zelím a vařeným bramborem
  • Jelítko s dušeným kyselým zelím a vařeným bramborem

U Vodárny, Korunní 75, Praha 3

Zabijačkové hody jsou doménou víkendů. Ale proč si neudělat zabijačku od pondělí? To je hozená jitrnice pro restauraci U Vodárny. Nebo spíše “hozená jitrnice”. Hodovat můžete od 5. února 2024 po celý den! A máte se na co těšit.

Co bude na menu:
Polévka:
0,33l Ovarová bílá s kroupami 45,-
0,33l Zabijačková černá s kroupami "PRDELAČKA" 45,-

Předkrm:
150g Domácí škvarky, čerstvý chléb 69,-
2ks Krajíc čerstvého chleba s domácí škvarkovou pomazánkou a čerstvou cibulkou 59,-
2ks Krajíc čerstvého chleba s domácím sádlem a čerstvou cibulkou 59,-
120g Světlá a tmavá tlačenka s cibulí a octem, čerstvý chléb 79,-
200g Vepřový ovar s hořčicí a křenem, čerstvý chléb 159,-

Hlavní jídlo:
1ks Opečená jitrnička s vařenými brambory a kysaným zelím 159,-
1ks Opečené jelítko s vařenými brambory a kysaným zelím 159,-
150g Zabijačkový prejt (tmavý, světlý) s vařenými brambory a domácím kysaným zelím 155,-
150g Zabijačkový guláš s houskovými knedlíky 155,-
150g Pečený vepřový bok s variací knedlíků a červeným zelím 159,-
150g Vepřové výpečky s chlupatými knedlíky a bílým zelím 159,-

Zabijačkový víkend v Kaštanu

Přijďte oslavit pravou českou zabijačku v Restauraci Kaštan! Vychutnejte si bohatý výběr tradičních jídel z čerstvě zabitého prasátka. Akce se koná 3. a 4. února 2024. Nezapomeňte si rezervovat stůl, abyste si mohli vychutnat tyto lahůdky v klidu a pohodě.

Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu

Objevte kouzlo masopustních tradic, vychutnejte si řeznické umění mistra Radka Janouta a nechte se vtáhnout do světa zabijačkových delikates, historických pověstí a masopustních zvyků. Užijte si komentované prohlídky, kuchařské workshopy, masopustní průvod i divadlo pro děti. Pro ty nejmenší jsou připraveny tvořivé dílničky a pro všechny návštěvníky spousta zabijačkových pochoutek a masopustních sladkostí. Vstupné je 100 Kč/osoba, zvýhodněné 50 Kč, a pro maškary v masopustních kostýmech je vstup zdarma. Těšíme se na vás na této akci plné tradic a zábavy, pořádané ve spolupráci s divadelním spolkem Tyjátr a Výzkumným ústavem živočišné výroby!

Kdy a kde: 20. ledna 2024, Zemědělské muzeum Praha

Zabíjačka na Pohodě

Celý den budete mít možnost ochutnat i koupit si zabijačkové speciality (ovarová polévka, jelítka, jitrničky, tlačenku a jiné..). Venku na zahrádce bude nachystaná polévka, čaj i svařák. Od 15:00 pak proběhne košt pálenek v restauraci.

Kdy a kde: sobota 13. ledna 2023, Restaurace Pohoda, Veselí nad Moravou

Hostivar H2, Hornoměcholupská 750/115, Praha 10 

Pivovar Hostivar zve všechny milovníky masa a vepřových pochoutek na Silvestrovskou zabijačku z prasátka z domácího chovu plemene Lantrase. Akce se koná 31.12. od 10:00 na zahradě H2.

Těšit se můžete na chutné zabijačkové menu:

  • Mozeček na chlebu (cca od 10 hodin)
  • Tlačenka
  • Škvarky
  • Zabijačkový guláš (cca od 13 hodin)
  • Jaternice, jelita (cca od 14 hodin)
  • Zabijačková polévka (cca od 17 hodin)
  • Staročeské buchty (tvaroh, mák, povidla)

Dobroty budou podávat s hořčicí, jablečným křenem (vejmrdou), beraními rohy, cibulkou a pečivem z jejich pekárny. 

Restaurace Jenerálka, Horoměřická 2337/8, Praha 6

Přijměte pozvání na tradiční zabijačkové pochoutky v Restauraci Jenerálka!

Chystají pro vás lahodnou gastronomickou slavnost, při které si vychutnáte to nejlepší z domácí zvěřiny. Menu obsahuje:

  • Zvěřinová gulášovka
  • Smažené zvěřinové karbanátky s domácím bramborovým salátem
  • Gulášek z muflona, sypaný červenou cibulkou a domácí bramboračky
  • Špikovaná jelení kýta na smetaně s čerstvým kořenovým zelením, brusinkovým terčem a domácími karlovarskými knedlíky
  • Řízečky z divokého kance s domácím bramborovým salátem a citrónem

Přijďte se zastavit a pochutnat si na tradičních specialitách. Akce trvá až do 3. prosince. 

Restaurace Šeberák, K Šeberáku 4, Praha 4

Přijďte na zabijačkové hody na Šeberáku ve dnech 25.11.-30.11. Bude to stát za to. A co bude dobrého?

  • Domácí tlačenka s octem, cibulí a čerstvým chlebem
  • Černá zabijačková polévka s kroupami
  • Zabijačkový guláš s červenou cibulí a čerstvým chlebem
  • Opečená jitrnice s lepenicí, hořčicí a křenem
  • Opečené kroupové jelítko s lepenicí, hořčicí a křenem

BOHEMIA GOOSE, Vodičkova 20, Praha 1

Zabíjačkové hody u “české husy” odstartují 27. listopadu a budou uspokojovat vaše jazýčky a plnit vaše bříška až do 10. prosince 2023. Menu bude obsahovat samozřejmě na českou klasiku ve složení jitrnice, jelita, prejt bílý a červený, tlačenka a prdelačka! K tomu BOHEMIA GOOSE pivo a spoustu dobré nálady

Léta Páně, Národních hrdinů 3, Praha 9

Restaurace Léta Páně Vás zve na zabijačkové hody. Celý víkend a to už od pátku vám budou servírovat vepřové speciality. Nejen v restauraci, ale také ve stánku před vchodem. Můžete se těšit na jaternice, jelita, ovar, tlačenku a mnoho dalších. 

Kdy: 1. - 3. 12. 2023 

Zabijačka v Restu, Podolské nábřeží 34/6, Praha 4

I v březnu pokračují zabijačkové veselice. Tradiční zabijačka pod vedením šéfkuchaře Michala Paulíka proběhne na zahrádce v Restu, konkrétně 18. března 2023. A dostanete všechno, co k zabijačce patří: jelita, jitrnice, tlačenka, prejt, ovar, guláš, uzený bůček a mnoho dalšího. Takže polkněte na prázdno a vyrazte polykat opravdu. Celodenní akce začíná už ve 12 hodin a bude pokračovat až do 21h. Nebude chybět ani hudba, jak se u správné zabijačky sluší a patří. Harmonikář bude hrát od 14 do 18, aby bylo pořádně veselo. Vstupné je 850 Kč a v ceně je nejen neomezená konzumace zabijačkových specialit, ale i welcome drink.

Restaurace Želivárna, Vinohradská 2396/184, Praha 3

Vepřové hody 2023 po celý březen nabízí Želivárna! Přijďte si pochutnat na této tradiční restaurace na Praze 3.

ŘEZNICTVÍ CO MÁ KOULE - BEJK BUU, Sofijské náměstí 3404/3, Praha 4

Máte chuť na zabijačkové dobrůtky. ale chcete si je dát v klidu doma? Máme řešení. Řeznictví, co má koule - Bejk Buu totiž nabízí všechny ty jelítka, tlačenky a jitrničky celou zimu. No není to skvělé?

reznictvi bejk buu zabijacka

Farmářský trh Kubáň, Kubánské náměstí 1271/5, Praha 10

Malé masopustní zabijačkové hody

Přijďte si na tradiční trhy na Kubánském vychutnat poctivé jitrnice a jelítka, světlou tlačenku, černou kroupovou polévkou (prdelačku) nebo zabijačkový guláš. Masopustní pochutiny můžete zapíjet buď Kounickým 12° ležákem anebo v případě větší zimy dobrým svařákem. Pokud si budete chtít odnést zabijačkové speciality domů, vlastní obaly jsou vítány, ale nejsou podmínkou. Kromě hodů bude souběžně probíhat i pravidelný farmářský trh.

Kdy?

sobota 25. února 2023 od 8 do 14 hodin

Pivo Karlín, Pernerova 42, Praha 8

Jaternice, jelita, tlačenka a mnoho dalšího si pro vás připraví i v Karlíně. Tak si poznačte do diářků 22. - 24. února 2023.

U Havlíčků, Magistrů 173/6, Praha 4

Máme skvělou zprávu. Vepřové hody se u Havlíčků budou konat celý únor 2023! A navíc je z čeho vybírat.

  • Zabijačková PRDELAČKA 65,-
  • Libová tlačenka od našeho řezníka , cibule, ocet, 99,-
  • Chlebový škvarkový duet – vepřové maso ve vlastní šťávě
  • škvarková pomazánka 99,-
  • Pečená jitrnice nebo jelito 119,-
  • Zabijačkový guláš , houskový knedlík, cibulka 169,-
  • Světlý prejt , staročeská lepenice 169,-
  • Pečené vepřové koleno, křen, nakládaná zelenina, chléb 355,-
  • Lepenice, vejmrda, kysané zelí, vařený brambor 49,-
  • Poctivý dvouctihodný povidlový koláč 45,-

Zabijačka v Pivovaru Cobolis

Zabijačka a pivo šly k sobě vždycky dobře. A v Cobolisu to ví. Stavte se na dobré pivo, domácí chléb, koláče, buchty a hlavně zabijačkové speciality.  Navíc ve 12 hodin proběhne slavnostní narážení piva: KOUŘ 14° (nakouřený polotmavý ležák) .

Kdy a kde?

04.03.2023, pivovar Cobolis, Praha 8-Kobylisy

Novodvorka, Novodvorská 1062/12, Praha 4

Restaurace Jenerálka, Horoměřická 2337/8, Praha 6

Už od středy 15.2. se můžete těšit na zabijačkové hody! Dle starých a prověřených receptur si pro vás v Jenerálce připravili vybrané zabijačkové speciality.

Farmářský trh Heřmaňák, Řezáčovo náměstí 1088/4, Praha 7

Farmářské trhy jsou zpět a v sobotu 18. února oživí Heřmaňák i zabijačkové hody pod taktovkou uzenářství rodiny Kvardových! Vytáhnou se stolky, židle i s polštářky, budou pečené jitrničky, jelita, prejt, polévka, tlačenka, horký ovar a možná guláš. Kdo si bude chtít odnést něco z hodů domů, rozhodně si přineste vlastní sklenice a krabičky. Není to ovšem nutné.

KDY: sobota 18. února 2023 od 9 do 13:30 nebo do vyprodání.

Pivovar Spojovna, U Kunratického lesa 1801, Praha 4

V sobotu 11. února 2023 od 10:30 bude ve Spojovně tradiční zabijačka s harmonikou, bez které si určitě únor nedokážete představit. V neděli se budou zabijačkové speciality podávat pouze uvnitř restaurace. 

V restauraci mimo stálé nabídky budeme též podávat zabijačkové speciality

  • světlá i tmavá tlačenka
  • škvarková pomazánka
  • řízečky z kýty na sádle smažené s bramborovým salátem
  • uzené koleno na černém pivu
  • vepřové výpečky se zelím a chlupatými knedlíky
  • zabijačkový talíř (jitrnice, jelítko a ovar)

Těšte se na zabijačková polévku, ovárek, jitrnice, jelítka, zabijačkový gulášek, zabijačkové klobásky čerstvě vytažené z udírny a posvícenské buchty. Na zahradě se bude čepovat pivko, nebo si můžete dát na zahřátí svařené pivo, grog, svařené víno a slivovičku. Připraveny budou i výslužkové zavakuované balíčky s jitrničkou, jelítkem, tlačenkami a škvařeným sádlem na doma nebo pro vaše známé.

Celou akci bude doprovázet harmonikář pan Dosoudil. 

Rezervace na zabijačku se prý začínají plnit, proto si rezervujte své místo včas. Rezervace on-line zde.

Opatovské terasy, Opatovská 1754/14, Praha 4

K únoru prý patří zabijačka jako jelítko k jitrničce. Nakoukněte, jaké zabijačkové fajnovky si připravili na Opatově.

  • SILNÁ OVAROVÁ POLÉVKA s uzeným masem a chlebovými krutony, čerstvě sekaná petrželka 
  • MASOVÁ TLAČENKA octovou zálivkou, bílou cibulí a čerstvě mletým pepřem, BEZ LEPKU
  • GRILOVANÁ VINNÁ KLOBÁSA s hořčicí a křenem 
  • OPEČENÁ JITERNICE A JELÍTKO s máslovým bramborem, sekanou petrželkou a kysaným zelím 
  • VEPŘOVÉ VÝPEČKY z chmelového prasátka s domácí chlupatým knedlíkem a červeným zelím slazené lesním medem
  • PEČENÝ ZABIJAČKOVÝ PREJT se staročeskou lepenicí se zelím a voňavou slaninou 
  • SMAŽENÝ VEPŘOVÝ ŘÍZEK „SLONÍ UCHO“ s domácím bramborovým salátem nebo poctivou bramborovou kaší, nakládaná okurka, citrón
  • DOMÁCÍ LÍVANEČKY s povidly, moučkovým cukrem a zakysanou smetanou 
  • Čepovaný BERÁNEK IPA - novinka na čepu
  • Prémiová slivovice a hruškovice od BARTIDY

REZERVACE: +420 702 025 229

Kdy: 3. - 9. února 2023

Osika Restaurant, Osiková 2882/4, Praha

Na víkend od 3. do 5.2. 2023 si v Osice připravili ZABIJAČKOVÉ HODY! Po tento víkend bude stálá nabídka omezena. Startuje se už v 15 hodin!

Restaurace Kaštan, V Kruhu 220/2, Praha 6

Zabíjačka 4.–5. února 2023 proběhne i na Praze 6. Co bude dobrého?

  • Ovarová s játrovou zavářkou, česnekem a majoránkou, chléb 49,-
  • Prdelačka s kroupami, chléb 49,-
  • 100 g Škvarky se sádlem a cibulí, chléb 89,-
  • 150 g Světlá / tmavá tlačenka s cibulí a octem, chléb 89,-
  • 150g Jitrnice s hořčicí, kysaným zelím a chlebem 149,-
  • 150 g Jitrnice s hořčicí, kysaným zelím a vařeným bramborem 149,-
  • 150 g Smažený řízek na sádle z krkovice, chléb 149,-
  • 150 g Smažený řízek na sádle z krkovice s domácím bramborovým salátem 169,-
  • 150 g Kroupové jelito s hořčicí, kysaným zelím a chlebem 139,-
  • 150 g Kroupové jelito s hořčicí, kysaným zelím a vařeným bramborem 139,-
  • 300 g Zabíjačkový guláš s cibulkou, chléb 159,-
  • 200 g Výpečky z plece a bůčku, bílé zelí, domácí bramborový knedlík 189,-
  • 500 g Ovar, hořčice, vejmrda, chléb 199,-
  • 250 g Pečený prejt, kysané zelí, chléb 159,-
  • 250 g Pečený prejt, kysané zelí, vařený brambor 169,-
  • Staročeské vdolečky s marmeládou a domácí šlehačkou 139,-
  • Jablečný závin s jablky, vlašskými ořechy, skořicí, rozinkami a šlehačkou 89,-

Pivnice Obecní dům, náměstí Republiky 1090/5, Praha

Někdo je zabijačkový matador, někdo se jim teprve stane. Nechte se pozvat na první zabijačku v Pivnici Obecní dům, která se bude konat v sobotu 4. února 2023 od 11:30. Zabijačka bude probíhat po celý den za doprovodu harmonikáře. A chybět nebude ani tombola. V ceně 690 Kč vás čeká neomezená konzumace vepřových specialit a pivo za zvýhodněnou cenu 53 Kč. Pozor, vstupenky je třeba zakoupit předem.

STUDENÉ SPECIALITY

  • Vepřová krkovička pečená v drceném pepři s grilovanou zeleninou
  • Uzená šunka od kosti s křenem a hořčicí
  • Světlá a tmavá tlačenka s octem a cibulí
  • Selská hrubozrnná terinka s nakládanou zeleninou
  • Tradiční "vepřovka" ve vlastní šťávě
  • Křupavé škvarky
  • Variace nakládaných sýrů s česnekem a chilli papričkami

POLÉVKY 

  • Vývar s játrovými knedlíčky
  • Prdelačka s kroupami

SALÁTY 

  • Rajčatový salát s česnekem a cibulkou
  • Okurkový salát přírodní nebo s kysanou smetanou

TEPLÉ SPECIALITY

  • Zabijačkový guláš
  • Vepřové výpečky nebo uzená šrůtka s kysaným zelím
  • Pečené jaternice, žemlová a kroupová jelítka
  • Ovarové vepřové kolínko s vejmrdou a hořčicí
  • Mix smažených kuřecích a vepřových řízečků
  • Domácí fleky zapečené se sýrem a houbami

PŘÍLOHY

  • Špekové knedlíky
  • Bramborové nočky
  • Šťouchané brambory s uzenou slaninou

PEČIVO 

  • Kváskový a Celozrnný chléb, Slané housky a rohlíky, Škvarkové placky

DEZERT 

  • Tradiční Jidáše
  • Boží milosti
  • Bavorské vdolečky
  • Laskonka

 

Pivovar Malý Janek z Jinec, Eškova 33, Jince

Pivo a zabijačku funguje nejn v Praze ale i v Jincích. Malý Janek je toho důkazem. Vepřové hody se u nich uskuteční už na konci ledna a bude to velká paráda.

Kbelský pivovar, Mladoboleslavská 1122, Praha 9

Zabijačky nejsou jen doménou víkendu, Kbelský pivovar začíná pro jistotu už ve středu 23. února 2022. A budou mít vše, co k pořádným zabijačkovým hodům patří: jitrnice, pečené koleno, ovarovou polévku, prdelačku, světlý i tmavý prejt, ovar, zabijačkový guláš, huspeninu. Nezapomeňte si rezervovat místo na 773 099 455, ať vaše mlsná ústa nepřijdou zkrátka.

 

Na Krásné vyhlídce, Na Dlážděnce 35, Praha 8

Zabijačkové hody celý měsíc Na Krásné vyhlídce. Na speciality se můžete těšit od 1. do 28. února 2022.

  • Variace tlačenek (tmavá a světlá tlačenka s cibulí, octem a chlebem)   139 Kč
  • Jitrnice s kysaným zelím, vejmrdou, hořčicí a chlebem   139 Kč
  • Jelito s kysaným zelím, vejmrdou, hořčicí a chlebem   139 Kč
  • Grilovaná prasečí ouška s vejmrdou, hořčicí a chlebem   109 Kč
  • Zabijačkový guláš s škvarkovým knedlíkem   189 Kč
  • Ovarové přední kolínko s vejmrdou, hořčicí a chlebem   169 Kč
  • Grilovaná krkovice s hořčičnou omáčkou, rozmarýnovými brambory a cibulovým salátkem   279 Kč

Hotel Riviera, Děpoltovice 127, Nová Role

Zabijačkový víkend 2022 v termínech 07.-09.01./ 14.-16.01./ 21.-23.01./ 28.-30.01.2022

  • 2noci s polopenzí – vždy pátek – neděle
  • snídaně a večeře formou bohatého bufetu
  • 1x Staročeský zabijačkový bufet se živou muzikou
  • 1x Labužnický bufet ,, Riviera,,
  • 1x Farmářská snídaně
  • Bazén s vířivkou, parkoviště,
  • 10% sleva na skipas Velflink/Pernink
  • Internet zdarma

Rezervujte si svůj zabijačkový víkend v Hotelu Riviera na webu.

Restaurace U Janíka, Horečky 890, Frenštát pod Radhoštěm

Už v sobotu 29. ledna 2022 od 10h si mužete pochutnávat na zabijačkových specialitách.

Olivův pivovar, Za Radnicí 739, Praha

Na poslední adventní víkend 18.-19. prosince 2022 si pro vás Olivův pivovar připravuje zabijačkové hody.

Těšit se můžete na domácí tlačenku, zabijačkovou polévku ,,prdelačku", jitrnice a jelítka. Na čepu budou samozřejmě piva z Olivova pivovaru.

Hostinec v Holi, Příčná 227, Průhonice

Zabijačkové speciality přímo od řezníka budou podávat od 24.11. do 8.12. 2022

  • Domácí jitrnice, vařený brambor, kysané zelí 1ks 155,-
  • Zabijačkový guláš, houskový knedlík, vídeňská cibulka 200g 155,-
  • Domácí vinná klobása, bramborová kaše, zelný salát 200g 155,-

Rezervujte si stůl v Hostinci V Holi a pochutnejte si na zabijačkových specialitách.

Rest, Podolské nábřeží 34/6, Praha 4

Tradiční zabijačka v netradičním režimu All you can eat, harmonikář a kladenské pivo - to je zabijačka 19. února 2022 v Restu. 

Funguje to jednoduše. Zaplatíte 850 Kč (děti do 10 let zdarma, do 15 let s 50% slevou) a jíte, dokud budete moct. A že toho bude… Prdelačka, slanina, tlačenka, škvarková pomazánka, škvarkové pagáče, zabijačkový guláš, játra na majoránce, jelita, jitrnice, řízky, vepřenky, ovar, BBQ žebra, uzená krkovice, bok na paprice, grilované vepřové,… K tomu kladenská světlá 10° a Kladenský zabijačkový speciál 16°. No máte se na co těšit.

Zabijačkové hody budou průběžně připravované a doplňované. Start ve 12 hodin. Těší se na vás celý Rest včetně šéfkuchaře Michala Paulíka, který to bude mít celé pod palcem.

A největší radost mají z toho, že pozvání na zabijačku přijali také 4 klienti domova důchodců U Anežky, které pozvali v rámci akce Ježíškova vnoučata. 

Tak pokud přemýšlíte, čím udělat radost i vašim babičkám a dědečkům, vemte je s sebou, třeba jim taky splníte přání... 

Pub Na Plech, Bořivojova 503/25, Praha 3

Na vepřové hody v Pub Na Plech se můžete těšit od 3. do 5. prosince 2021.

  • Zabijačková polévka   55 Kč
  • Tlačenka s cibulí a chlebem   89 Kč
  • Vepřové řízečky z panenky bramborovou kaší a nakládanou zeleninou   199 Kč
  • Pečená jitrnice s máslovým bramborem a kysaným zelím   159 Kč
  • Zabijačkový guláš s křenem a bramboráčky   159 Kč
  • Dezertní borůvkový knedlík s máslem, zakysanou smetanou, tvarohem přelité borůvkovým coulis   119 Kč

 

 

 

 

 

 

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také